Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


~NAPI SZTÁR!~

2011.11.05

 

 

Itt minden nap  egy-egy sztárrol

 

 

 

 

dolgokat írok, mikor  született,

fontos  dolgok az életerol

 

 

... stb :D 

 

 

 

Ezen a napon P!nk-rol olvashatunk :) 

 


 

~ Alecia Beth Moore, művésznevén Pink (1979. szeptember 8., Doylestown, Pennsylvania )

 

~ Kétszeres Grammy-díjas amerikai énekes, színész és dalszerző, akit 2000-től napjainkig a legsikeresebb énekesnők között tartanak számon.

 

~ Első albuma, a Can’t Take Me Home és első kislemeze, a There You Go R&B stílusú volt és a LaFace Recordsnál jelent meg és csak mérsékelt sikerett aratott.

 

~ 2001-ben Christina Aguilera, Mya és Lil' Kim társaságában énekelte fel a Lady Marmalade című dalt, amely világszerte az élvonalba juttatta, és amiért megkapta első Grammy-díját. Harmadik, Try This című lemezét kisebb siker fogadta, azonban az ezen szereplő Trouble című dallal szintén Grammy-díjat nyert.

 

~ 2001-ben jelent meg második, már pop/rock stílusú albuma, Missundaztood címmel, ami az eddig legtöbb példányszámban elkelt albuma.

 

~ Kis szünet után 2006-ban jelentette meg negyedik lemezét, I'm Not Dead címmel. Előző, kevésbé sikeres lemeze után ezzel ismét az élvonalba került. Számtalan díjat kapott érte, és olyan dalokkal célozta meg a slágerlistákat, mint a Stupid Girls, a Who Knew valamint a U + Ur Hand.

 

~ Turnéja alkalmával kétszer is ellátogatott Budapestre. Ugyanebben az évben négyéves kapcsolat után összeházasodott a motorversenyző Carey Harttal, ám 2007 végén az újságok szakításukról cikkeztek.

 

~ 2008 októberében jelent meg ötödik albuma, Funhouse címmel. Ezen hallható a So What, Pink első olyan száma, amellyel szólóban tudta vezetni az amerikai Billboard Hot 100 slágerlistát. Az album második kislemeze, a Sober is bekerült a Top 20-ba. Az albumból eddig négymillió példány kelt el világszerte.

 

~ P!nk 160 cm magas :)

 

 

 

 


 


KÉPEKET IS FELTESZEK RÓLA :D 

 

 

Szerintem nagyon jó a hangja! :)